Over ons

Mijn naam is Caroline Janse en ik ben paardentandarts, CEqD: Certified Equine Dentist, eigenaar van Codent. Ik ben woonachtig in het oosten van het land (omgeving Zutphen) Met mijn mobiele kliniek reis ik door een groot deel van Nederland en west Duitsland.

Al op zeer jonge leeftijd begon ik met paardrijden en ik ben nu eigenaar van 2 paarden. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en ben de afgelopen jaren regelmatig naar de USA gereisd om een opleiding te volgen aan de zeer vooraanstaande Academy of Equine Dentistry in Glenns Ferry Idaho (USA).

Sinds 2014 heb ik de nodige werkervaring opgedaan. Ik ben begonnen met de opleiding Equine Dentistry in Idaho (USA). Tijdens de opleiding is er uitgebreid aandacht voor de anatomie van het paard en wordt er les gegeven in de mogelijke ziektebeelden van een paardengebit. Na het behalen van de theorie examens worden er praktijkexamens afgenomen in de behandelruimtes van de Academy.  Gedurende de opleiding krijg je de kans om voldoende praktijkervaring op te doen. Paarden en ezels van verschillende rassen komen aan bod om een gebitsbehandeling te krijgen. Als student kan je daardoor veel ervaring opdoen.

In Ierland heb ik samengewerkt met een vooraanstaand paardentandarts en leraar aan de Academy of Equine Dentistry in Idaho (USA). Een onderdeel van deze samenwerking in Ierland, is werken voor de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty of Animals). De ISPCA redt verwaarloosde dieren in heel Ierland. Ezels en paarden van verschillende rassen met gebitsproblemen komen aan bod. Bij de ISPCA worden periodieke behandelingen bij paarden en ezels uitgevoerd om verwaarlozing te voorkomen.

In Nederland en Duitsland voer ik gebitscontroles en behandelingen uit bij paarden en ezels. Ook voor gebitsproblemen bij koeien kan u bij ons terecht!

Ik werk onder meer samen met: Drs. Klaartje van Delden (www.paardentandartskvd.nl), Drs. Femke Hoogervorst en Drs. Carolien Roozeboom (www.equirooz.nl / www.dehofmarke.nl)

Member of IAED, International Association of Equine Dentistry.Logo IAEDSchool

Advertentie